top of page
Søk

Libresub neseklype
Gjennom årene har vi oppfunnet utstyr for å fridykke mer effektiv, en av disse oppfinnelsene er neseklypen. Neseklype ble primært bruk i konkurranse fridykking, for å kunne utligne ørene uten å bruke hendene. Neseklype var ikke egnet til å bruke sammen med maske. Enten måtte du dykke med fluid goggles (væskefylte briller) eller uten briller.


Jeg husker at jeg noen dager før nyttår snubler over et innlegg fra et av fridykkerforum på Facebook om en ny type neseklype. Det som var veldig spesielt med denne neseklypen var at du nå kunne utligne handsfree maske. Om produktet Dette var ikke den første neseklypen som ble lagd for å tilpasses maske. Omer lanserte Umberto Pelizzari-neseklype i 2015, men den var kun tilpasset akkurat denne masken. I tillegg måtte neseklypen plasseres utenpå masken. Libresub-nesesklype derimot er tilpasset til alle masker og er liten nok å passe under masken.

Libresub-neseklype er tøyelig slik at du kan finjustere men er likevel sterk. Neseputene er laget av skum, noe som gjør at den er behagelig og sitter bedre på nesen. Det finnes i 2 størrelser, small og regular. Small passer for kvinner og menn som har små neser. Regular passer for de fleste menn.


Prisen ligger på 35 eur inkludert frakt. Hvis størrelsen ikke passer deg kan du bytte det gratis mot å betale 2 eur for frakt. Beregn 2 ukers leveringstid. Når jeg drev og justerte neseklypen i sjøen, var jeg veldig redd for å miste neseklype på grunn av manglende snor/sikringswire. Jeg har enda ikke klart å finne en bra løsning å sikre neseklypen, så kom gjerne med forslag! En test video ned til 30m


Hvorfor ha neseklypen under masken? Problemet med neseklype utenpå dykkemasken er at den sklir av nesen i det du utligner hardt for å utligne masken. Noen ganger kan det forårsake lekkasje av vann inn i masken. Libresub-neseklype løser disse problemene. Libresub-neseklype er også en fin neseklype å bruke til static og basseng, faktisk den behageligste jeg har prøvd. De fleste neseklyper på markedet bruker silikon, plast eller ullfilt. Silikon og plast sklir lett av for deg som produserer mye fett på nesen. Ullfilt og skum, derimot, sitter bedre for deg som produserer mye fett på nesen. Hvordan bruker du neseklypen? Sett neseklype på og stram til neseboret er lukket. Den skal strammes nok til at du kan utligne ørene og samtidig løs nok at det lekker luft idet du utligner hardere. Under er det en bruksanvisning video fra produsenten.
Oppsummering

Om du driver med Apnea, undervannsjakt eller rekreasjonell fridykking er dette absolutt noe for deg. Det blir enklere å jakte fisk eller ta bilder når du slipper å holde på nesen. Det kan være lurt å kjøpe 2 stk. da det er en risiko for at du kan miste den.Husk at neseklypen er et verktøy, løsningen er din evne til å utligne. Dårlig utligningsteknikk medfører at du bruker mer energi og verste fall kan du få maske-squeeze.


Fordeler -Lav profil

-Behaglig -Under maske


Ulemper -Pris -Ingen sikring/snor


380 visninger0 kommentarer
bottom of page